Masajul in manichiura pedichiura

Tehnica actuala de masaj este cunoscuta de multa vreme, iar cei care au perfectionat-o au fost preotii care practicau masaj empiric, pe care-l includeau in ritualurile religioase. Mai tarziu s-a integrat in medicina, fiind demonstrate nenumaratele beneficii ale unei terapiei prin masaj.

Definitia masajului

Masajul reprezinta prelucrarea metodica a tesuturilor moi ale organismului, cum ar fi : pielea, muschii, nervii, vasele limfatice, vasele sanguine, organele interne. Prelucrarea se face prin pocedee manuale sau cu ajutorul instrumentelor, pentru obtinerea anumitor efecte fiziologice si terapeutice.

Masaj

Clasificarea masajului

 • Masaj somatic – periferic (pe suprafata corpului) si poate fi :
  • masaj general (pe toata suprafata corpului)
  • masaj partial (capilar, manichiura, pedichiura)
 • Masaj organic – masaj al organelor si tesuturilor din cavitatile corpului uman.

Procedee manuale de masaj

 • Procedee principale care se executa pe toate segmentele corpulului :
– netezire (efloraj) – frictiune
– framantat – lovituri
– tapotare – vibratii
 • Procedee secundare care completeaza efectele procedeelor principale :
– cernut – rulat
– presiuni – torsiuni
– tractiuni – scuturari

La manichiura si la pedichiura se face masaj dupa urmatoarele etape :

 • introductive – miscari de netezire
 • fundamentale – toate miscarile principale si secundare neprezentate in rest
 • de incheiere – netezire, vibratii, scuturari
Masaj manichiura

Beneficiile masajului

Prin masaj se stimuleaza circulatia sanguina si limfatica, se combat stazele si edemele, se stimuleaza metabolismul, se imbunatateste functia de termoreglare, se stimuleaza elasticitatea tesuturilor, se diminueaza depunerea de grasime, se mentine buna functionare a tesutului muscular. In urma imbunatatirii circulatiei sanguine prin masaj, se mareste aportul de oxigen si substante nutritive in tesuturi, favorizand astfel eliminarea rezidurilor metabolice si marind totodata rezistenta organismului la efort.

Masaj pedichiura

Contraindicatiile masajului

Nu este indicat sa se faca masaj persoanelor care sufera de boli ale pielii sau boli ale unghiilor. Daca pielea clientului nu este curata (fara pete) nu se va purcede la masaj. Temperatura pielii ne poate da indicii in legatura cu sanatatea acesteia. Daca pielea este foarte calda, poate indica o inflamatie locala a tesutului. Daca pielea este foarte rece, poate indica o problema cu circulatia sanguina. In ambele situatii nu se va purcede la masaj.

Daca va stiti cu probleme de sanatate care s-ar putea ameliora prin masaj, daca vreti sa va detensionati sau pur si simplu sa va deconectati de la cotidian, puteti sa cereti in locul serviciilor de manichiura si pedichiura obisnuite, serviciile de manichiura si pedichiura SPA, care pe langa un program de masaj, va pot ajuta prin aromoterapie si tratamente specifice cu produse care fac exfoliere, hranire, hidratare si netezire.


Autor Articol Programari Salon

Lavinia Panait 0720 874 407

Activez in acest domeniu inca din 2006 si pot sa afirm ca evoluez in fiecare zi, cu fiecare procedura noua invatata, cu fiecare solutie gasita unei probleme pe care nu o intalnisem inca, cu fiecare clienta fidelizata... Citeste mai mult »

Articole Similare
Intretinerea ojei permanente

Intretinerea...

3 Raspunsuri la articolul “Masajul in manichiura pedichiura”
Lasa un comentariu
 • (will not be published)