Constructia din gel

La fel ca si aplicatia de unghii false tips cu gel, constructia din gel este unul dintre cele mai cerute servicii in salon. Exista diferite aplicatii care se pot realiza prin acesta metoda: constructia din gel simpla, constructie din gel cu french permanent, french permanent cu alungire de pat unghial, protezare unghie si o multitudine de modele de unghii sau nail art.

Pasii pentru constructia din gel simpla sunt urmatorii:

  • Dezinfectarea suprafetei de lucru si a mainilor (clientei si ale tehnicianului)
  • Curatarea unghiilor cu dizolvant fara acetona
  • Scurtarea unghiilor pe forma rotunda cu ajutorul unei pile de 180
  • Pregatirea unghiei naturale prin impingerea cuticulei si curatarea eponichium-ului
  • Crearea aderentei pe unghia naturala cu ajutorul unei pile fine sau a unui buffer
  • Degresarea unghiilor cu solutie speciala
  • Montarea sabloanelor (forme) se face cu mare atentie, avand in vedere ca intre unghie si sablon sa nu ramana loc liber, sa nu apese pe hiponichium, daca acesta exista (poate fi dureros si creeaza disconfort clientei) si deasemenea avand grija ca varful sablonului sa vina ca o continuare fireasca a varfului unghiei.
  • Aplicarea agentului de aderenta si polimerizarea lui la UV in functie de indicatiile producatorului
  • Construirea bordului liber se va face separat de restul unghiei in cazul in care se foloseste un gel UV mai fluid.
  • Aplicarea gelului pe toata lungimea dorita, daca se foloseste un gel UV vascos, sau completarea pe baza unghiei in cazul in care se foloseste un gel UV fluid si s-a efectuat pasul anterior.
  • Polimerizarea materialului in functie de timpul recomandat de producator si verificarea ulterioara a tuturor unghiilor dupa demontarea sabloanelor (se vede mai bine) pentru a observa daca este nevoie sa se faca eventuale completari de gel UV
  • Degresarea dispersiei lipicioase rezultate in urma polimerizarii cu ajutorul unei dischete imbibate cu degresant
  • Finisarea unghiilor cu ajutorul frezei sau a pilelor presupune aducerea unghiilor la forma lor finala prin introducere in ax (indreptarea varfului si lateralelor) si prelucrarea volumului unghiei
  • Indepartarea prafului de pe unghii cu ajutorul unei periute
  • Aplicarea gelului de sigilare sau luciu si polimerizarea in functie de indicatiile producatorului
  • Tratarea cuticulelor agresate cu ulei de cuticule, care se maseaza usor cu miscari circulare.

Dupa ce toti acesti pasi pentru constructia din gel au fost efectuati, se poate aplica oja, se poate realiza nail art cu vopsea acrilica sau oja de pictura, se poate realiza french sau poate sa ramana unghii cu gel simple, constructie din gel transparent sau culoarea de unghie naturala.

Autor Articol Programari Salon

Lavinia Panait 0720 874 407

Activez in acest domeniu inca din 2006 si pot sa afirm ca evoluez in fiecare zi, cu fiecare procedura noua invatata, cu fiecare solutie gasita unei probleme pe care nu o intalnisem inca, cu fiecare clienta fidelizata... Citeste mai mult »

Articole Similare
Constructie acryl

Una...

Unghii false cu acril

Aplicatiile...

Unghii false – Tipsuri cu gel

Aplicatiile...

Intretinere cu gel

Daca...

48 Raspunsuri la articolul “Constructia din gel”
    • Lavinia Panait

      Buna Creatza,

      Daca se rup unghiile de la jumatate fie sunt construite subtiri in punctele de stress, fie este materialul prost. Daca se dezlipesc pe margine in zona cuticulei sau din varful unghiei naturale pe dedesubt si se desprind pana la caderea unghiilor, atunci fie clienta are exces de sebuum si atunci trebuie sa folosesti un primer mai puternic, fie faci unghiile prea groase pe margine.
      Bafta!

      Reply
      • louella

        buna..ador unghiile false fie ca sunt cu gel fie cu tips sau acryl…as vrea sa invat sa aplic cel putin mie sa numai dau bani pe la saloane!am de toate ..numai geluri nu pentru ca nu pot sa ma decid ce sa cumpar!sunt atat de multe..as vrea sa stiu care sunt mai importante si mai bune!multumesc

        Reply
        • Lavinia Panait

          Buna,
          Mai intai trebuie sa inveti sa lucrezi si apoi decizi care este cel mai potrivit tip de gel pentru tine. Poti sa-ti cumperi mostre la inceput sau poti folosi CCN care este ieftin si n-o sa-ti para rau de bani. 🙂 Bafta!

          Reply
  1. Creatza

    nu crapa nu nimik….eu am zis k nu se mai intareste gelul pe unghii din cauza tuburilor din lampa,,,si aku sa vad ca trebuie sa le schimb si sa vad rezultatul

    Reply
  2. oana nico

    Buna Lavinia.
    Am si eu o intrebare referitoare la constructia din gel cu sablon:
    Am vazut persoane care pun gelul de constructie pe toata unghia, si persoane care pun pe sablon,usuca si apoi pun pe toata unghia (inclusiv sablon). Cum e corect?Sau depinde de vascozitatea gelului?
    Si aplicarea gelului trebuie sa se faca cu miscari circulare? Iar modelul cand il fac?Imediat dupa constructie si inaintea aplicarii sigiliului?
    Multumesc!

    Reply
    • Lavinia Panait

      Buna,

      Iti raspund punctual:
      – fiecare brand de gel are o metoda de aplicare specifica, bazata pe fluiditatea gelului, timpul de uscare sau pur si simplu din incercarea de a fideliza clientii scolarizati pe o anumita metoda. In concluzie e corect si asa si asa.
      – gelul vascos se lucreaza circular pentru ca are tendinta de a prinde bule de aer in momentul aplicarii. Ca si la prima intrebare, depinde foarte mult de tipul de gel cu care lucram.
      – si aici depinde de ce fel de model vrei sa realizezi. Poti face model inainte de constructie( 2D sau 3D in acvariu, french din sclipici, etc..) sau poti sa-l realizezi si sub sigiliu( pictura chinezeasca, cu liner, etc…)

      Cu placere! 🙂

      Reply
  3. oana nico

    Buna,
    Am revenit cu intrebari:)
    Care e diferenta intre UV TOP COAT si Gel Ultra finish.
    Mie mi-ar trebuie ceva cu care sa sigilez gelul, ceea ce scrie in descrierea ambelor produse, insa pretul e enorm de diferit. Uv top coat e mult mai ieftin.Ma poti ajuta?:) Si inca ceva: Sabloanele refolosibile sunt ok? Nu am incercat insa cineva mi-a spus ca nu are nici o baza in ele?As vrea sa-mi cumpar dar as vrea o parere inainte.
    Mersi mult!

    Reply
    • Lavinia Panait

      Buna,
      Diferenta nu exista, cel putin in ceea ce priveste tipul de produs. Aceste 2 produse fac acelasi lucru, dar se numesc diferit pentru ca fiecare brand isi numeste produsele dupa bunul plac, in general ca sa le faca mai usor identificabile. Binenteles ca intre ele exista diferente de pret, calitate, etc… Acum ce alegi, depinde de tine. Poti sa-l incerci pe cel ieftin ca poate fi bun. 🙂

      Reply
  4. RACILA

    salut ,am si eu o intrebare ,as vrea sa stiu cu ce marca de gel se lucreaza mai ,eu lucrez cu LINA si nu mi se pare asa de ok,merci mult de raspuns

    Reply
  5. raluca

    Buna.
    sunt mai la inceput in aceasta arta si nu sunt convinsa de cum se face corect intretinerea unor unghii cu gel. se pileste pana la primul strat se da din nou cu primer si apoi se umple golul de la baza unghiei si se niveleaza per total? sau cum? mersi

    Reply
    • Lavinia Panait

      Buna,
      Da, se pileste pana ai o suprafata uniforma de lucru, dupa care aplici primer pe unghia naturala crescuta si apoi gel in zona de crestere si pe restul unghiei. Tu trebuie sa refaci bombeul care s-a “mutat” odata cu cresterea unghiilor. Apoi pilesti unghiile ca sa le finisezi si aplici finish.
      Bafta!

      Reply
  6. Mirela

    buna ! iti multumesc pt raspunsul antetior, am revenit cu o noua intrebare :d eu am un gel care nu este nici f fluid, dar nici f vascos. cand fac constructie cu sablon pun pe toata inghia gel , inclusiv pe sablon si mi se pare cam subtire si imi iese si putin in jos , adica imi iese o scarita intre unghie si sablon. dupa asta pun gel unde a iesit mai jos in strat mai gros si pun si un pic pe unghie..apoi pilesc sa uniformizez si gelu de luciu si gata… mi se pare ca in felul asta muncesc mai mult decat ar fi nevoie, poti sami dai un sfat cum sa fac sami mai usurez munca? 🙂 iti multumesc mult!:*

    Reply
    • Lavinia Panait

      Buna,
      iti raspund punctual:
      – daca gelul este de vascozitate medie se lucreaza in doua straturi. Un strat mai subtire de gel va curge mai putin, pentru ca e mai usor si gravitatia il afecteaza mai putin 🙂
      – scarita iti iese pentru ca nu aplici sabloanele corect si nici nu vreau sa ma gandesc la cum arata rezultatul final, cu varful gros si putin gel in zona de stress.
      – ca sa-ti usurezi munca trebuie mai intai sa inveti sa aplici corect sabloanele, adica trebuie sa vezi si sa ti se explice. Suna-ma daca esti din Bucuresti si poate ne vedem intr-o zi.

      Reply
  7. geta

    Si eu am problema cu scarita la sabloane , si as vrea sa stiu daca atunci cand facem constructie din gel cu sablon ,unghia naturala trebuie scurtata de tot si pe rotund?

    Reply
    • Lavinia Panait

      Buna,
      Da, unghiile ar trebui sa fie scurte si rotunjoare (nu foarte rotunde), dar ar trebui sa pastrezi un pic de varf, cat sa intre sablonul sub unghie.

      Reply
  8. Ana

    Buna.as dori sa pun si eu o intrebare..de ce se dezlipeste gelul in partea de sus a unghiei, imediat sub cuticula ?in conditiile in care am pilit corespunzator unghia si ce pot face pt a nu se mai intampla acest lucru.multumesc

    Reply
    • Lavinia Panait

      Daca se dezlipeste la cuticula, inseamna ca gelul a atins cuticula si in timp intra grasime sub el si se dezlipeste sau e prea gros la cuticula si nu se indoaie in mod natural cu unghia sau e prea subtire per total.

      Reply
  9. Vera

    Buna,
    Imi puteti recomanda o marca de gel , nu trebuie sa fie cea mai buna/scumpa deoarece am deja ceva experienta/tehnica , si tot o data care ar fi timpul de intarire recomandat la lampa uv clasica pe 4 neoane. In experienta mea gelurile “bune” se intaresc la lampa led in 20 sec , 30 sec daca ar fi constructie . prob este …. bugetul , prin urmare am cumparat din comert o lampla ieftina cu neon

    Si care ar fi pretul unui airbrush pe piata romaneasca ?

    Reply
  10. nicoleta

    de mare ajutor sfaturile tale ,felicitari pentru munca si talentul de care dai dovada . miai putea recomanda un curs de pregatire in iasi

    Reply
  11. isa

    buna!eu am inceput sa imi fac singura unghiile cu gel de acum o luna si desi am urmat pasii dupa cum am citit pe net,ma confrunt cu o mica/mare problema: gelul aplicat se cojeste si nu stiu de ce!nu inteleg ce anume as putea sa gresesc.tu fiind de specialitate poate iti dai seama si ma poti ajuta cu un sfat!

    Reply
  12. trandafir adriana

    buna am si eu o intrebare care e diferenta dintre un primer acid si non acid si la ce fel de unghie se foloseste fiecare? eu folosesc produse de la s.n.c si dupa doua zile gelul se desprinde de la cuticula dar insa nu ating pt ca am mereu grija.sunt la inceput in acest domeniu si imi e foarte greu nu stiu ce sa fac va rog ajutati-ma. este posibil ca primer-ul sa fie de vina sau gelul?
    multumesc

    Reply
    • Lavinia Panait

      Pai…primerul acid contine un acid care face ca solzii de cheratina sa “infloreasca” si permite gelului respectiv acrilului sa intre in unghie. Se foloseste pe unghiile uleioase sau umede (maini transpirate) in cantitate fff mica si se lasa la uscat 2 min la aer. In timp acest primer subtiaza unghia naturala. Primerul nonacid se foloseste tot in cantitate mica la restul tipurilor de unghii si de obicei se usuca la lampa. Daca ti se desprinde gelul…ori e mult primer, ori de gros stratul de gel in zona cuticulei, chiar daca nu e atinsa, ori produsele sunt slabe calitativ.

      Reply
      • trandafir adriana

        Buna Lavinia iti multumesc foarte mult de sfaturi chiar nu stiam diferenta dintre cele doua primere. Imi sunt de mare folos aceste sfaturi minunate de la tine.

        Reply
  13. Marcela

    Buna

    Te rog mult ajuta-ma , folosesc gelurile cupio, si a doua sau a treia zi am vazut ca-mi apar crapaturi in el , nu le lovesc , am foarte mare grija dar el totusi se crapa.
    Multumesc de rapuns

    Reply
      • Marcela

        Buna
        Iti multumesc mult ptr raspuns , o sa incerc mai multe variante pana o gasesc una de “mijloc”.Folosesc gel 3 in 1 pink si camuflaj (Gel make up CoverPlus), nu stiam de compatibilitatea lor dar poate asata sa fie problema , iar ca finis “gloss & gO “.Dupa una doua zile se fac fisuri pe toata suprafata unghiei , nu la toate dar …. Dac sti cumva care sunt compatibile spune-mi si mie sa stiu pe viitor .

        O zi buna iti doresc

        Reply
  14. Simona Radu

    Buna,
    am si eu o intrebare…
    cam cat de groasa ar trebui sa fie unghia la finalul constructiei?Multumesc!

    Reply
  15. Alexandra

    Buna! As vrea sa stiu daca gelurile Ccn sunt mai bune decat cele de la Sina. Pana acum le-am folosit pe cele de la Sina si la aplicarea pe unghia naturala se ,,cojea” , iar la aplicarea pe sablon prindea aer in partile laterale,cu tips rezista 2 saptamani. Si as vrea sa le achizitionez pe cele de la Ccn ,dar nu am vazut prea multe pareri despre ele si ma gandeam sa te intreb daca sunt ok pentru incepatori. Multumesc!

    Reply
  16. Carina

    Buna, am si eu cateva intrebari. Lucrez cu produse de la Gelish- am lampa LED de la ei, care mi’e de mare folos. Doar ca nu sunt situata in Romania.As vrea sa incerc si alte tipuri de gel pt extensii, insa trebuie sa fie compatibile cu lampa LED. M’ati putea sfatui care ar fi mai bune/rezistente si cu o viscositate mai groasa? Stiu ca ibd au si soak off si buff off builder/sculpture gel care sunt pt Lampa LED, dar am vazut ca si Gellux au ceva. Nu stiu care ar fi mai calitative si usor de ‘modelat’.
    Daca mi’ati putea da niste sfaturi as aprecia mult. Multumesc!

    Reply
  17. Claudia

    Buna Lavinia, la umplere dupa ce pilim unghia,aplicam primer si inainte de gelul camuflaj aplicam un strat subțire de gel?

    Reply
  18. anna

    Buna. de ce dupa ce aplic primul stat de gel si se usuca apar niste bule pe unghie ca niste gaurele?

    Reply
  19. natalia

    buna, incerc sa invat si eu sa aplic unghii cu gel, mi-am cumparat un kit pt incepatori cu geluri ccn… rugamintea mea este sa imi dati niste sfaturi.. care este ordinea de aplicare.. am asa: baza, top coat, gel transparent, gel rose, gel light rose, si alb
    va multumesc anticipat

    Reply
  20. Ioana

    Buna, ce parere ai despre gelurile cupio? as vrea sa imi cumpar unul 3 in 1 si inca cateva colorate.. nu stiu ce sa fac

    Reply
Lasa un comentariu
  • (will not be published)