Aplicatiile de unghii false cu acril ( unghii cu acril ) pot fi de mai multe feluri, la fel ca si aplicatiile de unghii false cu gel. Cele mai uzuale sunt : tipsuri cu acril, french permanent din tips cu acril, contructie de acril, constructie french permanent cu acril, protectie de acril pe unghia naturala, nail art cu acril 2D sau nail art cu acril 3D. In acest articol va voi prezenta una dintre cele mai cerute aplicatii cu acril – tipsuri cu acril (unghii cu acril).
Tipsurile cu acril ( unghii cu acril ) se potrivesc clientelor care prefera unghii false mai scurte si mai subtiri, cu un aspect cat mai natural. Deasemenea, cu ajutorul tipsurilor albe de french, se pot realiza usor unghii de mireasa, care pot ramane simple sau pe care se pot realiza diverse lucrari de nail art.
Ca toate aplicatiile de unghii false, tipsurile cu acril ( unghii cu acril ) necesita o succesiune de pasi :
- Dezinfectarea suprafetei de lucru si mainile clientei cu solutie bactericida si fungicida
- Curatarea unghiilor cu dizolvant fara acetona
- Pregatirea unghiei naturale prin scurtarea si rotunjirea bordului liber
- Impingerea cuticulei cu ajutorul unui pusher, dupa care se curata eponichiumul din jurul unghiei
- Indepartarea luciului de pe placa unghiala cu ajutorul unei pile de granulatie fina de 200 sau 220
- Curatarea unghiei de grasimi si praf cu solutie dehidratanta
- Alegerea tipsurilor pentru fiecare deget in parte in functie de marime si de forma unghiei
- Lipirea tipsurilor cu adeziv special cu mare grija sa nu ramana aer intre unghie si capsula
- Scurtarea tipsurilor cu ajutorul unui cleste ghilotina, respectand regula lungimii maxime ( bordul liber < sau = baza unghiei )
- Indreptarea tipsului in varf si pe laterale, astfel incat intre unghia naturala si capsula sa nu existe diferente de latime
- Pilirea zonei de caus a capsulei pentru a elimina diferenta de inaltime dintre tips si unghie, cu grija sa nu se pileasca din unghia naturala
- Curatarea unghiilor de praf cu o perie sau un pamatuf special
- Degresarea unghiei cu dehidratant pentru a indeparta particulele de grasime cu care se imbiba unghiile prin simpla noastra atingere
- Aplicarea agentului de aderenta care poate actiona mecanic (acid) sau chimic (non acid)
- Aplicarea acrilului se face cu ajutorul unei pensule speciale din par natural, care se imbiba in lichid acrilic mai intai, iar apoi se introduce in pudra acrilica, pentru a forma bula de acril. Combinatia perfecta este de 2 parti de lichid si 1 parte de pudra.
- Se asteapta 2 minute pentru a se usca acrilul la aer
- Finisarea unghiilor se face prin pilire in varf, laterale si pe toata suprafata astfel incat la sfarsitul acestei operatiuni sa avem un rezultat cat mai natural, subtire in varf si la cuticula si usor bombat in zona de stress, aflata la 1/3 din lungimea totala a unghiei dinspre cuticula inspre varf. Se folosesc pile cu granulatii de 100 -150 cu atentie in zona cuticulelor care pot fi usor ranite.
- Curatarea de praf cu o perie sau un pamatuf special
- Aplicarea gelului de sigilare sau luciu se face pentru a proteja aplicatia si pentru a-i conferi stralucire de lunga durata. Acest gel se expun la UV in functie de indicatiile producatorului si poate produce sau nu o dispersie lipicioasa, care se indeparteaza cu degresant. In cazul aplicatiei de acril traditionale, luciul se da cu ajutorul pilelor de granulatie din ce in ce mai fina, pana cand aplicatia prinde luciu extrem ( 180, 200, 220, 300 grit).
- Tratarea cuticulelor cu ulei hidratant care se maseaza usor cu miscari circulare.
La sfarsitul aplicatiei de tipsuri cu acril (unghii cu acril), clienta poate sa decida, ca la orice alicatie de unghii false, daca doreste nail art, sau french, oja colorata sau chiar design 3D.