Despre Mine

Mi-e foarte greu sa vorbesc despre mine, deoarece modestia a fost dintotdeauna una dintre virtutile mele. Ma gandesc totusi ca unele persoane care-mi vor citi blogul vor dori sa stie cate ceva despre mine si viata mea profesionala. In primul rand dati-mi voie sa ma prezint: ma numesc Lavinia Panait, locuiesc in Bucuresti si am treizeci si ceva :).

Am intrat in lumea profesionala a unghiilor in 2006, la inceput doar “for fun”, negandindu-ma o clipa ca voi face din asta o cariera. La primele cursuri, la General Beauty Supply, am cunoscut-o pe cea mai buna profesoara in domeniu din Romania, doamna Dorina Codres. M-a fascinat din prima clipa cu vastele cunostiinte si cu libertatea de expresie, un spirit liber si cu principii exacte la fel ca si mine. Am considerat ca daca reuseste sa aibe un asa impact asupra cursantilor, lasa mult in urma sa, si viata ei are intr-adevar sens.

Am stiut imediat ca asta imi doresc sa fac mai departe, desi nu eram inzestrata in acel moment cu toate calitatile care mi-ar fi asigurat succesul. Pot sa va spun acum ca e destul de greu sa obtii recunoasterea si sa devii trainer in acest domeniu. M-am straduit mult la cursurile de calificare si imediat dupa am reusit sa ma angajez la un salon bun, unde se muncea mult si asta mi-a permis sa pun in practica tot ce-am invatat relativ repede. Mi-am redus mult timpii de lucru, iar multumita spiritului meu de observatie am inceput sa inteleg de ce apar diverse probleme si gaseam mereu rezolvari. Dupa numai un an am devenit trainer Beauty Nails. Am urmat un curs francez de specializare, in cadrul caruia am invatat alte metode de lucru si alte tehnici noi, in special nail art.

Dupa doi ani am intrat in cea mai mare companie din acest domeniu, TopLine. Am fost trainer pentru cel mai luxos brand de unghii din lume, Alessandro, timp de un an, dar din pacate, din cauza unor probleme de sanatate si a programului de lucru care nu-mi permitea sa urmez tratamentul necesar, a trebuit sa renunt la job. In acest rastimp am urmat deasemenea cursuri de specializare si am fost pusa la curent cu ultimele tehnici de lucru. Dupa ce mi-am rezolvat problemele de sanatate, am devenit trainer ABC Nail Store, tot un brand german, dar aflat in plina expansiune. Am fost in Germania pentru specializare, dupa care am avut onoarea sa invat diferite tehnici si sa fur secrete chiar de la campionul mondial de nail art Frank Schäberle, invitatul de onoare la standul ABC Nail Store din cadrul expozitiei Cosmetic Beauty Hair 2010.

O perioada de timp m-am ocupat mai mult cu prezentari si training-uri pentru clientii cat si cu formarea cursantilor in meseria de stilist protezist de unghii. Fiindca aceste doua joburi nu-mi permiteau sa lucrez efectiv pe unghii si cu clientii si-mi lipsea, am simtit nevoia sa ma intorc pentru a “presta” la salon si am ales un colectiv minunat, in cadrul salonului Glamour Salon Expert. S-a dovedit ca am facut o alegere buna, intrucat mi-am format repede o baza de cliente care-mi asigura un venit frumusel, munca este lipsita aproape in totalitate de stress, programul este lejer, conversatiile sunt interesante, iar vorbele de multumire ale clientelor imi aduc o satisfactie imensa.

Ma pot considera o persoana implinita pe plan professional. Stiu ca am atins un nivel de cunostinte care ma califica sa le impart cu orice doritor, dar cu siguranta nu ma voi opri aici. Setea mea de cunoastere este inca nestinsa, iar spiritul meu creativ este viu si ma impulsioneaza sa nu ma opresc.

Dupa ce v-am facut cunoscut parcursul meu profesional de pana acum, sper sa-mi permiteti sa va impartasesc din cunostiintele mele , deasemenea sper ca veti considera blogul meu interesant si sper ca o sa va raspunda la eventuale intrebari legate de acest domeniu, sau de ce nu, sa va atraga catre acesta.