Manichiura Europeana

Manichiura Europeana este in esenta o metoda moderna de ingrijire a unghiilor si mainilor, care spre deosebire de serviciul de manichiura obisnuita practicat in saloanele din Romania nu implica taierea cuticulei cu o forfecuta. Aceasta metoda este mai igienica si mai sigura atat pentru tehnician cat si pentru clienta, iar totodata timpul de lucru este mai scurt.

Manichiura Europeana implica mai multi pasi dupa cum urmeaza:

  • Pregatirea zonei de lucru – dezinfectarea suprafetei de lucru, a mainilor dumneavoastra si ale clientei cu antifungic si bactericid.
  • Curatarea unghiilor – se curata fiecare unghie in parte cu o discheta inmuiata cu dizolvant fara acetona. Pentru o curatare perfecta se poate folosi si creionul corector.
  • Pilirea unghiei – unghia se pileste cu o pila pe suport de carton (ca sa se evite vibratiile pe placa unghiala) de granulatie potrivita, de obicei 180. Nu e recomandat sa piliti prea scurt si nici sa rotunjiti prea mult colturile, fiindca poate afecta rezistenta structurala a unghiei.
  • Emolierea mainilor – clienta va introduce mainile in bolul de manichiura . In apa din bol punem in prealabil sare emolienta sau pastila emolienta , iar pe zona cuticulelor putem aplica un gel emolient pentru a grabi procesul.
  • Indepartarea cuticulei – se utilizeaza o ustensila de impingere a cuticulei sau o freza de tocit cuticula. Daca folosim ustensila (pusher) trebuie sa impingem cuticula cu o mana sigura, fara a aplica prea multa presiune , iar cu celalalt capat se curata eponichiul de la dreapta la stanga. Daca folosim freza, se lucreaza la viteza mica , iar capatul frezei se tine perfect paralel cu placa unghiala.
  • Verificarea cuticulei – fiecare deget in parte trebuie verificat pentru eventuali franjuri ai cuticulei. In cazul existentei lor, acestia se vor indeparta cu ajutorul unui clestisor de cuticule.
  • Finisarea placii unghiale – daca este nevoie se poate finisa unghia cu pile de granulatie fina .
  • Masajul mainilor – se aplica ulei de cuticule si maseaza usor, dupa care se incepe masajul mainilor cu ajutorul unui ulei de masaj sau unt de masaj.
  • Finisarea manichiurii – se degreseaza placa unghiala, fie cu degresant special, fie cu dizolvant fara acetona , dupa care se aplica pe rand baza, lac colorat si top coat (lac protector).
  • Dezinfectarea si sterilizarea – se introduc instrumentele in sterilizator si se dezinfecteaza dinnou suprafata de lucru.

Este de datoria tehnicienilor sa educe clientii in legatura cu beneficiile acestui tip de manichiura si cu riscurile la care se supun consumand alte tipuri de servicii.

Autor Articol Programari Salon

Lavinia Panait 0720 874 407

Activez in acest domeniu inca din 2006 si pot sa afirm ca evoluez in fiecare zi, cu fiecare procedura noua invatata, cu fiecare solutie gasita unei probleme pe care nu o intalnisem inca, cu fiecare clienta fidelizata... Citeste mai mult »

Articole Similare
Pedichiura SPA

Pedichiura...

Lasa un comentariu
  • (will not be published)