Psihologia culorilor

Va intrebati poate de ce trebuie sa aveti cunostiinte de psihologia culorilor, atunci cand ne coloram unghiile sau cand facem manichiura europeana sau pedichiura clasica altcuiva. Daca aveti notiuni de psihologia culorilor veti reusi sa alegeti o culoare de oja potrivita pentru clientele d-voastra, poate o culoare de oja pe care n-ar fi incercat-o niciodata si care o sa-i placa surprinzator de mult. In acest fel, clienta o sa fie foarte impresionata si o sa devina foarte usor de fidelizat. Mai mult decat atat, o culoare de oja poate schimba starea de spirit, iar clienta va asocia in subconstientul ei starea de bine cu manichiura, lucru care o va face sa vina la manichiura atunci cand se simte trista sau stresata.

Notiuni generale despre culori

Baza culorilor in general este reprezentata de culorile primare (rosu, albastru, galben) si deasemenea culorile neutre (alb, negru). Prin amestecul acestor culori in diferite proportii rezulta toate celelalte culori existente.

Culorile secundare (oranj, violet, verde) rezulta din amestecul culorilor primare, iar culorile tertiare rezulta prin amestecul a doua culori secundare.


Printre culorile reci regasim: bleu, turqoise, kaki, verde, albastru, indigo, iar printre culorile calde regasim: galben, oranj, rosu, purpuriu, violet.

Psihologia culorilor in manichiura si pedichiura

Culori primare

  • Rosu – este o culoare care denota demnitate, putere, forta. Doamnele care prefera aceasta culoare sunt de obicei mai irascibile si mai impulsive, iar daca nu sunt, isi doresc sa fie. Sunt dominante, egoiste si de cele mai multe ori reusesc sa se impuna in fata celorlalti. Dau dovada de stapanire de sine, dar in interior sunt sensibile si fragile, lucru care poate fi explotat de ceilalti.
  • Galben – exprima caldura, noblete si stralucire. Femeile care prefera galbenul sunt vesele si pline de viata, dar totodata sensibile si delicate. Se spune ca este culoarea geloziei, dar poate mai degraba din cauza nesigurantelor proprii. Este nevoie de o anumita energie spirituala pentru a purta aceasta culoare, iar persoanele care o au sunt sanatoase fizic si mental si sunt directe si sincere.
  • Albastru – este culoarea luptatorilor si a perfectionistilor. Tonurile inchise exprima calm, orgoliu, formalism, claritate si sinceritate. Tonurile deschise exprima prospetime, fragilitate si eleganta.Femeile care poarta albastru sunt introvertite, se dedica muncilor migaloase,fiindca au rabdare de invidiat.

Culori secundare

  • Verde – este culoarea care denota trufie, orgoliu si atractie. Doamnele care prefera verde sunt perfectioniste, autoritare, contemplative si perfectioniste.Nu va vor acorda incredere decat dupa indelungi teste si de obicei cauta sa iasa in avantaj in orice situatie.
  • Violet – exprima rafinament, bogatie, este culoarea regalitatii si datorita faptului ca inaltele fete bisericesti poarta violet, este asociata spiritualitatii. Femeile care prefera aceasta culoare sunt rafinate, fanteziste, romantice, avand tendinta uneori sa se detaseze de realitate.
  • Portocaliu – este culoarea care exprima distinctie, bucurie, caldura. Persoanele care poarta sunt active, sexy, optimiste si calde. Se exprima liber, sunt sigure pe sine si atrag cu personalitatea lor toate persoanele din jur.

Culori neutre

  • Alb – denota puritate, castitate si curatenie. Doamnele care prefera aceasta culoare sunt inocente, sincere si darnice. De obicei sunt mature emotional si sunt foarte diplomate.
  • Negru – este o culoare apasatoare care exprima raceala, mister sau nevoie de singuratate. Femeile care prefera aceasta culoare sunt inabordabile, conservatoare, singuratice si misterioase.

Culori derivate

  • Roz – culoarea care denota eleganta, prospetime si tinerete. Daca este purtata excesiv de fetele tinere exprima lipsa de hotarare si narcisism, iar de persoanele mature este purtata in exces atunci cand nu vor sa-si accepte varsta sau au un spirit tanar.
  • Maro – este culoarea care denota stabilitate, plenitudine si este asociata cu tot ce tine de pamant si de organic. Doamnele care prefera acesta culoare au o legatura stransa cu pamantul, cu familia, sunt deschise si usor de abordat si va puteti baza pe ele in orice situatie.
  • Gri – este o culoare infinita, solida si practica, care complimenteaza bine orice alta culoare. Desi este purtata de mai toata lumea, nu este numita ca si culoare favorita, fiindca este asociata mental cu depresia si tristetea. Femeile care prefera aceasta culoare pe unghii sunt nelinistite si cu asteptari mari.

Culori Oja

Asadar, culorile ne pot da indicii pretioase despre clientele noastre, sau pot sa ne schimbe intr-o clipa starea de spirit. Psihologia culorilor este un domeniu vast, dar sper ca informatiile prezentate in acest articol sa va fie de folos sau sa va deschida apetitul pentru mai multa informatie si aici ma refer mai ales la tehnicienii care fac manichiura si pedichiura.


Autor Articol Programari Salon

Lavinia Panait 0720 874 407

Activez in acest domeniu inca din 2006 si pot sa afirm ca evoluez in fiecare zi, cu fiecare procedura noua invatata, cu fiecare solutie gasita unei probleme pe care nu o intalnisem inca, cu fiecare clienta fidelizata... Citeste mai mult »

Articole Similare
Pedichiura SPA

Pedichiura...

Lasa un comentariu
  • (will not be published)