Manichiura moon

Alaturi de manichiura Pop Art, manichiura moon se afla in trend. In 2009 am avut parte de un mic “teaser” cand forma originala de manichiura moon a aparut la prezentarea casei de moda Thakoon. A fost ceva izolat, insa incepand cu toamna anului 2010 si continuand cu primavara anului 2011 acest tip de manichiura a devenit “le must” pentru o tinuta eleganta, dupa cum ne relateaza Elsa Deslande, nail artistul celebrei case Dior.


Numita si cubaneza, manichiura half moon sau Gatsby, manichiura moon este de fapt un come back al unui curent mai vechi specific anilor ’20 , ’30 si ’40. Cu toate acestea beneficiaza de o abordare modernista prin prisma culorilor folosite si deasemenea prin colorarea optionala a varfului in oglinda cu zona cuticulei. Acest tip de manichiura a fost inventat de o manichiurista de la studiourile MGM la inceputul anilor ’20 si a venit mai mult ca o rezolvare a unei probleme. In aceeasi perioada s-a inceput folosirea vopselei pentru masini la pictarea unghiilor, fara vreo modificare a formulei chimice, dar s-a observat ca din cauza componentilor agresivi, aceasta ataca unghia, cu precadere in zona lunulei (semiluna unghiei), care este si cea mai sensibila . In consecinta, ca rezolvare a acestei probleme, a aparut manichiura moon,

care implica atunci colorarea unghiei, cu exceptia zonei lunulei, adica zona de langa cuticula. Spre deosebire de acea perioada, in zilele noastre nu poate fi vorba de necesitate, ci doar de estetica si manichiura moon poate fi realizata din doua culori suprapuse pentru a crea un anumit efect optic. Exista unele culori specifice sezonului, cum ar fi camel, cappuccino, vanilie si maron pentru primavara, iar pentru vara grej, vernil, lila, somon si bleu, care pot fi toate combinate cu culori contrastante sau cu alb si negru.

Manichiura Moon

Din pacate, manichiura moon e destul de greu de obtinut acasa, fiindca trebuie folosite sabloane pentru simetrie la toate unghiile si aceste sabloane nu sunt deocamdata disponibile decat in mediul profesionist din saloane. Asa dupa cum v-am relatat si in articolul “Manichiura french“, manichiura moon este in esenta tot o forma de french, dar stilizat si pretabil in special pe o forma rotunjita a unghiei. Se potriveste segmentului de varsta 25-45 de ani, in general doamnelor elegante si cu o anumita atitudine, care stiu sa poarte unghii alungite si rotunjite.

Asadar doamnelor, va incurajez sa purtati manichiura moon, deoarece indiferent de gusturi si pretentii veti gasi o formula sa va multumeasca, fie ca preferati casual, adica french moon in culori contrastante, fie business, adica o combinatie de culori neutre, fie clasica “moon manicure” cu zona cuticulei incolora.


Autor Articol Programari Salon

Lavinia Panait 0720 874 407

Activez in acest domeniu inca din 2006 si pot sa afirm ca evoluez in fiecare zi, cu fiecare procedura noua invatata, cu fiecare solutie gasita unei probleme pe care nu o intalnisem inca, cu fiecare clienta fidelizata... Citeste mai mult »

Articole Similare
Manichiura Japoneza

Termenul...

Oja permanenta

Mai...

Manichiura Pop Art

Spre...

Unghii metalice

Un...

5 Raspunsuri la articolul “Manichiura moon”
Lasa un comentariu
  • (will not be published)