Unghii pictate

Ca orice forma de nail art, de-acum clasicele unghii pictate, se reinventeaza constant, ajungand in prezent sa fi evoluat in adevarate opere de arta miniaturala, realizate prin una din metodele: liner pe baza de apa, vopsea acrilica sau din geluri colorate. Materialele folosite au evoluat in timp, ca si tehnicile de aplicare, si astfel multe modele de unghii pictate au devenit mult mai accesibile, atat pentru tehnician cat si pentru cliente, datorita micsorarii timpului de lucru si implicit a pretului.

Unghii pictate cu liner pe baza de apa

Acest tip de unghii pictate se poate realiza pe unghii false cu gel sau unghii false cu acril, dar se poate realiza deasemenea si pe unghii naturale. Cele mai elaborate lucrari imbina mai multe culori de liner pe – un fond deja pictat cu geluri colorate sau acriluri si care la final au efecte 3D datorita straturilor separate prin gel sau acril transparent.


Unghii pictate cu vopsea acrilica

Reprezinta cel mai versatil si complex mod de a crea unghii pictate. Lucrarile sunt spectaculoase, culorile sunt foarte pigmentate si se imbina in mod armonios, in special cu tehnica “One Stroke”. Se pot realiza lucrari realiste, tablouri miniaturale, dar si picturi fantezie pe o tema data.

Unghii pictate

Unghii pictate cu geluri colorate

Este tipul de unghii pictate care s-a dezvoltat cel mai recent. A fost nevoie ca gelurile colorate sa ajunga la o consistenta si un nivel de pigmentare optim pentru a usura tehnica de imbinare “pe ud” a gelurilor. In acest fel se obtin lucrari spectaculoase, cu un nivel mediu de dificultate in lucru, iar paleta foarte mare de culori stimuleaza creativitatea tehnicianului intr-un mod deosebit.

Unghii pictate cu culori combinate in apa

In urma acestui procedeu mai vechi rezulta unghii pictate in forma marmorata. Mai multe culori de oja se combina pe suprafata apei dintr-un pahar cu ajutorul unui betisor pentru fiecare unghie in parte. Pentru transferul lucrarii pe unghie se sigileaza degetul cu banda adeziva, pentru a nu lua contact cu apa. Inconvenientele acestei metode sunt pe de-o parte numarul limitat de modele ce pot fi realizate si pe de alta parte timpul mai indelugat de lucru, datorat faptului ca modelul fiecarei unghii se lucreaza individual si se transfera pe unghii unul cate unul.

Unghii pictate

Este indicat ca fiecare tehnician de unghii sa cunoasca cel putin una din metodele prezentate mai sus. Indiferent de metoda aleasa de dumneavoastra, puteti realiza nenumarate modele de unghii, pe care le puteti invata in seminarii specializate sau pe care le puteti crea, daca va dati frau liber imaginatiei. Trebuie sa stiti ca tehnicile de a crea unghii pictate se invata destul de repede, dar trebuie sa aveti materiale si pensule bune si trebuie exersat tot timpul, altfel se pierde exercitiul.


Autor Articol Programari Salon

Lavinia Panait 0720 874 407

Activez in acest domeniu inca din 2006 si pot sa afirm ca evoluez in fiecare zi, cu fiecare procedura noua invatata, cu fiecare solutie gasita unei probleme pe care nu o intalnisem inca, cu fiecare clienta fidelizata... Citeste mai mult »

Articole Similare
manichiura french
Manichiura French

Manichiura...

Lasa un comentariu
  • (will not be published)